Meer comfort, lagere stookkosten

De voordelen van de TONZON vloerisolatie zijn groot. We zetten ze hieronder nog eens voor u op een rijtje:

Passieve vloerverwarming

Het principe van de Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte  is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger: op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht -als de thermostaat lager staat- is de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer.

[singlepic id=206 w=320 h=240 float=]

Het effect van TONZON vloerisolatie ziet u op deze infrarood foto. De twee gele (warme) vlekken laten zien waar twee stroken TONZON Thermoskussens zijn bevestigd

naarboven

Lagere stookkosten

Dankzij de passieve vloerverwarming kan de thermostaat een graad of twee lager. En ’s ochtends is de kamer sneller opgewarmd. De Bodemfolie zorgt ervoor dat er vanuit de kruipruimte geen vocht meer in de kamer komt. Niet alleen heeft u een veel frisser binnenklimaat, ook hoeft u minder te ventileren. Ook dat scheelt energiekosten: u hoeft geen warmte meer te laten ontsnappen uit het ventilatieluikje.

naarboven

Hogere isolatiewaarde

De Thermoskussens met drie kamers krijgen daardoor de bijzonder hoge isolatiewaarde van 4,35 tot 5,0. Dat is bijna twee keer zo hoog dan de vloerisolatie die sinds 1993 standaard in nieuwbouwwoningen wordt toegepast!

TONZON-folie is het enige isolatiemateriaal dat droog blijft!

 Andere isolatiematerialen nemen vocht uit de kruipruimte op. Na verloop van tijd neemt de isolatiewaarde dan ook af. TONZON isolatie blijft altijd droog, de isolatiewaarde neemt niet af. Ook niet als de buitenkant van de kussens in de loop der jaren stoffig worden.

naarboven

Geen koudebruggen
TONZON isolatie is flexibel en gemakkelijk te verwerken doordat de lucht pas na aanbrengen van het materiaal wordt opgesloten. De Thermoskussens kunt u onderling met alutape aan elkaar koppelen. Zo kunt u het materiaal naadloos aanbrengen, daardoor ontstaan geen koudebruggen. Andere isolatiematerialen als glaswol en steenwol zijn veel lastiger naadloos te verwerken.

Prettig te verwerken

TONZON isolatiemateriaal is niet irriterend voor de huid en bevat geen giftige stoffen. Anders dan de meeste andere isolatiematerialen kunt u TONZON verwerken zonder beschermende kleding. Omdat de pakketjes klein zijn, kunt u ze zonder problemen meenemen onder de vloer. Dat is bij andere isolatiematerialen nog wel eens een probleem!

Snel terugverdienen

De investering die u doet in TONZON -vloerisolatie en de benodigde bevestigingsmaterialen heeft u snel weer terugverdiend: u bespaart jaarlijks 10 m³ gas per m²

naarboven