TONZON vloerisolatie voorkomt opwarming kruipruimte bij vloerverwarming.

Vloeren met vloerverwarming verliezen veel energie, zelfs bij  nieuwe woningen, waarvan de vloer bij de bouw al “goed” is geïsoleerd. Dat is ook eenvoudig zelf vast te stellen door even in de kruipruimte te gaan. Installateurs adviseren vaak om de vloerverwarming maar gewoon aan te laten staan omdat het systeem veel te traag reageert. Het gevolg daarvan is dat nieuwe woningen met vloerverwarming meer energie verbruiken dan dezelfde woning met een andere vorm van verwarmen. Dat blijkt uit een onderzoek , zie artikel>>. Na het aanbrengen van de Thermoskussen, daalt de temperatuur in de kruipruimte en blijkt het systeem ineens wel te regelen. Sommige mensen zetten al om 9 uur ’s avonds de thermostaat terug omdat de vloer nu zeer lang zijn warmte vasthoudt. ’s Ochtends is de vloer ook weer snel op temperatuur.
Wanneer bij bestaande woningen de verwarmingsbuizen in het beton zijn gefreesd en geen of nauwelijks vloerisolatie is toegepast, zijn de verliezen zelfs extreem, ook wanneer een folie onder de buizen is aangebracht. Lees het artikel>> “Na-isolatie voorkomt opwarming kruipruimte” in het juni 2012 nummer van INTECH K&S. dat kruipruimtes zonder TONZON worden opgewarmd blijkt wel uit infraroodfoto’s

warmteverlies bij vloerverwarming

Op deze infrarood foto ziet u een kruipruimte onder een verwarmde vloer met ingefreesde leidingen. De onderkant van de vloer is maar liefst 25ºC terwijl de bodem van de kruipruimte op dat moment 22,6ºC is.

Als de vloerverwarming uw hoofdverwarming is, kunt u met TONZON Vloerisolatie het energieverbruik soms wel met meer dan 34% verminderen.