Maat opnemen en prijzen TONZON vloerisolatiesysteem

Richtprijzen voor het laten aanbrengen vindt u op op deze webpagina>>.

We hebben voor u een afspeellijst>> samengesteld van filmpjes die handig zijn om vooraf te bekijken wanneer u zelf uw houten vloer gaat isoleren. Hebt u een beton/stenen vloer bekijk dan deze afspeellijst>>. De aanwijzingen voor het opnemen van de maat vindt u vervolgens in deze PDF>>. De gebruiksaanwijzingen die u bij de levering krijgt, kunt u alvast inzien door deze PDF>> en deze PDF>> te downloaden. Voor de actuele prijslijst klik op deze link>>.  (let op: de jaarlijkse prijsaanpassing vindt altijd plaats op 1 september).
Globaal komt de investering voor een compleet pakket met Thermoskussens met de hoogste isolatiewaarde (Rc>3.8 m²K/W) en Bodemfolie op € 16,- per m². U heeft deze investering vaak al binnen 1,5 winters terugverdiend. Hieronder vindt u instructies voor het opnemen van de maat.

Bodemfolie

De bodemfolie kunt u verkrijgen in diverse breedtes zodat u ieder vak in de kruipruimte met één stuk folie kunt bedekken:

 • Bodemfolie: meet lengte en breedte van de vakken in de kruipruimte
  • reken per vak minimaal 50 cm langer en ongeveer 50 cm breder dan de werkelijke afmetingen. Het folie moet namelijk wat ruimte overhouden om eventuele inklinking van de bodem op te vangen. Ook moet u bij het aanbrengen de randen omslaan.
 • Noppenfolie: als er regelmatig water in de kruipruimte staat, breng dan eerst enkele banen noppenfolie aan. De noppenfolie is 1.50 m breed. Bij een vak van 4 meter breed zijn twee banen voldoende. U hoeft niet veel extra lengte of breedte te rekenen.
 • Foliepluggen: de bodemfolie wordt aan de funderingsmuren vastgezet met foliepluggen, dit is een paddestoelvormig plugje van 6 x 25 mm, dat wordt vastgezet met een kunststof plugje. U hebt voor elke 1m – 1,50 m een plugje nodig. De folieplugjes worden geleverd in zakjes van 20 stuks of in dozen van 200.

naarboven

Vloerisolatie voor houten vloeren

De Thermoskussens worden meestal tussen de balken gehangen tegen de onderkant van de vloer. Dan heeft u het minste last van leidingen en ophangbeugels. Bovendien verliest u zo het minste ruimte in de kruipruimte.

 • Meet de afstand tussen de balken op en de lengte van de balken.
  • Bij de lengte rekent u standaard 40 cm meer. Dan kunnen de Thermoskussens nog goed worden afgesloten.
  • Zoek voor de juiste breedte van het kussen in de tabel aan de hand van wat u heeft gemeten. De maat van het kussen is breder omdat er nog lucht in moet worden opgesloten!
  • U kunt de kussens op rol bestellen of op maat.
  • Reken extra lengte als u om obstakels heen moet werken. Bijvoorbeeld als u om een buis met een omtrek van 10 cm heen moet werken, reken dan zo’n 15 cm lengte extra.
  • Afstand tussen de balken
   maat van het kussen
   tot 30 cm 40 cm
   30 tot 40 cm 60 cm
   40 tot 50 cm 70
   50 tot 60 cm 80 cm
   60 tot 75 cm 95 cm
   75 tot 100 cm 120 cm
   100 tot 122 cm 142 cm
   tot 130 cm 150 cm
 • Folieversterkers: om de 1,5 zet u de folie vast met folieversterkers en een nietje. Deze worden geleverd in verpakking van 25 of 200 stuks. Reken globaal bij houten vloeren op 4 folieversterkers per meter.
 • Tweezijdig tape: de Thermoskussens moet u aan beide zijden dicht maken met tweezijdig tape. (TIP: plak de tape al boven de vloer in het kussen. Onder de vloer hoeft u dan alleen maar de beschermlaag te verwijderen om de kussens te dichten). U heeft dus twee maal de breedte en twee maal het aantal kussens  nodig. Rekenvoorbeeld: u heeft 10 banen van 4o cm : reken dan per baan 80 cm x 10 is 8 meter. De tape wordt geleverd op rollen van 50 meter.
  • Bestelt u de Thermoskussens op maat, dan heeft u geen tweezijdig plakband nodig: dat hebben wij al in de kussens geplakt!
 • Eenzijdig Alutape: dit is een reflecterend plakband dat u kunt gebruiken  voor reparaties, voor het afplakken van Thermoskussens, rondom leiden etc. We raden u aan bij elke isolatiepakket zo’n rolletje  te bestellen.
 • En natuurlijk bent u de Bodemfolie niet vergeten (niet nodig als de kruipruimtevloer van beton is).

naarboven

Vloerisolatie bij betonnen vloeren

Bij betonnen vloeren bestaan twee ophangmethoden. De professional zet de Thermoskussens vast met foliepluggen en folieversterkers. Hiervoor is een hamerboor noodzakelijk. De doe-het-zelver kan kussens plakken met speciaal bevestigingsband.

 • Maak vooraf een optimale indeling van de kussens. Maak zo groot mogelijke rechthoekige vlakken. Begin met een nieuw vlak bij de ophangbeugels, dan hoeft u onder de vloer zo min mogelijk te plooien.  Kies voor de vlakken de grootst mogelijke afstand, dat scheelt veel boren of bevestigingsband. Gaat u plakken: neem dan de afstand die tussen haakjes staat. Het bevestigingsband heeft namelijk twee plakstroken, daardoor hoeven de kussens bij de bevestiging niet over elkaar heen te vallen.
Afstand
maat van het kussen
tot 30 cm
(35)
40 cm

30 tot 40 cm
(35-45)

60 cm

40 tot 50 cm
(45 -55)

70
50 tot 60 cm
(55 – 65)
80 cm

60 tot 75 cm
(65 – 80)

95 cm
75 tot 100 cm
(80 – 105)
120 cm

100 tot 122 cm
(105 – 127)

142 cm
tot 130 cm
(tot 135)
150 cm
 • Bij de professionele mechanische bevestigingsmethode:
  • Folieversterkers: om de 1,25 meter zet u de kussens vast met folieversterkers. Deze worden geleverd in verpakking van 25 of 200 stuks.
  • Foliepluggen: de kussens worden aan het beton vastgezet met  foliepluggen, dit is een paddestoelvormig plugje van 6 x 25 mm, dat wordt vastgezet met een slagstiftje. U hebt voor elke 1.25 m een plugje nodig. De folieplugjes worden geleverd in een zakje van 20 stuks of in dozen van 200.
 • Bij de doe-het-zelf methode
  • Bevestigingsband: neem omtrek van het vlak + lengte van elke balk waaraan twee kussens komen.
  • Kleefpasta: deze kunt u kopen in een winkel met behangbenodigdheden. Vraag om kleefpasta die geschikt is om zwaar vinyl behang met een papieren rug te verlijmen. Deze pasta kunt u niet in onze webshop bestellen!

Voor beide methoden heeft u ook nog nodig:

 • Tweezijdig tape: de Thermoskussens moeten aan beide zijden dichtgemaakt met tweezijdig tape. (TIP: plak de tape al boven de vloer in het kussen. Onder de vloer hoeft u dan alleen maar de beschermlaag te verwijderen om de kussens te dichten). De kussens worden onder de vloer ook nog aan elkaar gekoppeld. U heeft dus twee maal de breedte nodig en twee maal het aantal kussens  nodig.  Daarnaast nog de lengte van de kussens die aan elkaar gekoppeld moeten worden. Rekenvoorbeeld: u heeft 10 banen van 4o cm : reken dan per baan 8o cm x 10 is 8 meter. De tape wordt geleverd op rollen van 50 meter.
  • Bestelt u de Thermoskussens op maat, dan heeft u geen tweezijdig plakband nodig: dat hebben wij al in de kussens geplakt!
 • Eenzijdig Alutape: dit is een reflecterend plakband dat u kunt gebruiken  voor reparaties, voor het afplakken van Thermoskussens, rondom leiden etc. We raden u aan bij elke isolatiepakket zo’n rolletje  te bestellen.
 • En u bent natuurlijk niet de Bodemfolie vergeten.

naarboven