Zelf betonnen vloeren isoleren

Ook betonnen vloeren worden aanmerkelijk warmer met TONZON vloerisolatie. Bent u een handige klusser, dan kunt u de Thermoskussens zelf aanbrengen. Voor het beste resultaat is vastzetten met foliepluggen het beste. Maar daarvoor moet u in de kruipruimte gaan boren. Voor veel doe-het-zelvers is dat bezwaarlijk, daarom hebben we ook een bevestigingsmethode ontwikkeld waarbij u de Thermoskussens onder de vloer kunt plakken. Hieronder vindt u de instructies voor beide methodes, maar u kunt natuurlijk ook besluiten een vakman in te schakelen.

TONZON Thermoskussens plakken

Als u niet wilt boren, kunt u de kussens ook tegen de betonvloer plakken.

Stapsgewijs:

  1. Smeer met een bokkenpoot de lijmpasta tegen de onderkant van de vloer. Let op: gebruik geen lijm op waterbasis. De pasta moet geschikt zijn om zwaar vinyl behang met een papieren rug te kunnen verlijmen. U kunt deze kopen in een zaak waar men ook behang verkoopt.
  2. Duw het bevestigingsband in de pasta.
  3. Druk goed aan en wrijf de pasta uit.
  4. Het bevestigingsband plakt u in rechte stroken onder de vloer en tegen de funderingsmuren. Het loont de moeite vooraf al een bevestingsplannetje te maken. Onderlinge afstand is wat kleiner dan de Thermoskussens breed zijn. Het kussen moet zich nog kunnen vullen met lucht.
  5. Plak één uiteinde van het Thermoskussen alvast dicht, zo voorkomt u dat het kussen al tijdens het werk gaat uithangen.
  6. Haal de beschermstrook van het bevestigingsband en plak het Thermoskussen netjes tegen de vloer.
  7. Aan het einde van de baan laat u het kussen uithangen, zodat het zich kan vullen met lucht. Controleer of alle luchtkamers geopend zijn.
  8. Plak het uiteinde van het Thermoskussen dicht met dubbelzijdig tape.
  9. Begin met de volgende baan. Uiteindelijk koppelt u de kussens onderling nog aan elkaar met dubbelzijdig tape.

naar boven

U kunt deze stappen ook op de foto’s bekijken. Als u rustig met de muis over de foto gaat, ziet u de bijbehorende instructie.

[nggallery id=53]

TONZON Thermoskussens bevestigen met foliepluggen.

Wilt u de Thermoskussens mechanisch bevestigen, dan moet u boren. Gebruik hiervoor een hamerboor. De video laat u zien hoe u dat kunt aanpakken.

naar boven