Hoewel het TONZON  Thermoskussen  het beste vloerisolatiemateriaal ter wereld is,  kunnen wij niet onder alle omstandigheden warme voeten garanderen.

IR_2639.jpg
De onderkant van de stoelpootjes zijn kouder dan de vloer.

Op bovenstaande afbeelding ziet u een infrarood opname van een eethoek. De betonvloer is geïsoleerd met Thermoskussens.  De onderkant van de stoelpootjes blijkt kouder dan de vloer. Dit komt omdat naast de eettafel een groot glasvlak zit dat grenst aan buiten. De lucht in de kamer koelt af bij het raam en zakt naar beneden. Zit u aan deze tafel, dan zullen uw enkels net zo afkoelen als de onderkant van de stoelpootjes. Om hier het comfort te verbeteren,  zal het enkelglas vervangen moeten worden door HR++ glas of een dik gordijn moeten worden aangebracht. 
Naast grote glasvlakken kunnen ook ongeïsoleerde buitenmuren het gewenste wooncomfort verstoren, of een openkeuken die minder wordt verwarmd. Ook hebben we eens een klacht onderzocht van iemand die de deur van de zitkamer had verwijderden waardoor er een open verbinding met de onverwarmde hal (met een open trap) ontstond. Dit bleek niet erg comfortabel. Hij meende dat met het aanbrengen van Thermoskussens dit probleem wel zou oplossen.

Ook in etage woningen komt het voor dat mensen koude voeten hebben. Dit kan ook deels worden veroorzaakt door een verminderde bloedsomloop.