Comfortabel, energiezuinig en gezond wonen met high tech vloerisolatie van TONZON

De dubbele TONZON-aanpak, met stevige Bodemfolie op de kruipruimtebodem en de innovatieve Thermoskussens tegen de onderkant van de vloer, is goed te zien in bovenstaand filmpje: Met deze aanpak krijgt u al meer dan 35 jaar de hoogste isolatiewaarde, de meeste energiebesparing en de grootste verbetering van het comfort. Infraroodfoto’s (zie de kolom links onder ‘meer informatie’) laten het spectaculaire effect zien op de vloertemperatuur. Door de zeer hoge isolatiewaarde van de Thermoskussens en het feit dat de Thermoskussens nauwelijks warmte uitstralen naar de altijd koudere bodem onder ons huis wordt dit effect bereikt. De uitstraling van de Thermoskussens veroorzaakt bij andere materialen een permanent lek, waardoor deze vloeren maar langzaam op temperatuur komen, nooit zo warm kunnen worden en weer snel hun warmte verliezen. De superieure werking bleek onlangs weer bij een experiment met een woonboot, waarbij een deel van de vloer al geïsoleerd was met wol en een deel nog niet. De bewoners konden echter geen verschil voelen tussen beide delen. Voor de TV camera werden enkele banen wol verwijderd en vervangen door Thermoskussens,  zie het verschil PDF>>

Bereken zelf hier uw isolatiewaarde: Online Calculator

Ons vloerisolatie systeem kan worden toegepast bij alle soorten vloeren. Ook als er onder de vloer een koude garage of kelder zit en zelfs als er geen kruipruimte aanwezig is. Ook bij vloeren die al met andere isolatiematerialen zijn geïsoleerd, kunt u met TONZON isolatiemateriaal uw vloer isoleren en genieten van een nog fijner binnenklimaat. Op deze pagina informeren wij u verder over:

Complete aanpak van de kruipruimte

Veel kruipruimtes zijn vochtig of vaak zelfs nat. Het TONZON-systeem werkt tweeledig: het stopt de voortdurende verdamping van vocht uit kruipruimtebodem en het isoleert de vloer. Optrekkende kou en vochtproblemen behoren daardoor tot het verleden. Doordat de vloer nu veel warmer is, is die droger: geen schimmel, minder huisstofmijten.

naar boven

Vloerisolatie met de Thermoskussens

Passieve vloerverwarming

Het principe van de vloerisolatie met Thermoskussens is vergelijkbaar met de thermosfles die u allemaal wel kent: de kussens voorkomen dat er uitwisseling van warmte is tussen de onderkant van de vloer en de koude kruipruimte en funderingsmuren. De warmte blijft daar waar u het hebben wilt: in de kamer op de vloer. De temperatuurverdeling in de kamer wordt daardoor gelijkmatiger en op de vloer is het praktisch net zo warm als bij het plafond. In de nacht
-als de thermostaat lager staat- kan de vloer zelfs het warmste oppervlak in de kamer worden. Je kunt gerust spreken van een passieve vloerverwarming. Zie voor een uitgebreide uitleg van het principe bij TONZON principe.

naar boven

Vloerisolatie met Bodemfolie

Uw vloer isoleren met Bodemfolie voorkomt dat vocht uit de bodem in de kruipruimte komt. Ook houdt het een groot deel van de natuurlijke radon uit de bodem tegen. En tenslotte zorgt de Bodemfolie ook nog eens voor een schone, prettige werkvloer. In kruipruimtes die op het oog droog lijken, adviseren wij dringend ook Bodemfolie toe te passen. Een niet-geïsoleerde vloer laat namelijk veel warmte door. Die warmte zorgt voor verdamping van vocht in de kruipruimte. Na de vloerisolatie houdt die warmtestroom echter op, waardoor de bodem na een aantal jaren toch nat kan worden.

Veel gestelde vragen:

Bij veel isolatiematerialen ontstaan er na installatie koudebruggen. Hoe lost TONZON dat op?

Kan TONZON isolatie huisstofmijt voorkomen?

Vorige week heeft het bedrijf  Strak bij mij de vloerisolatie aangebracht, en dat is netjes gedaan.

Maar ’s avonds en de volgende dagen voel ik soms een elektrische prikkeling als in de deurkruk pak. Ook sprong er ’s avonds een halogeenlamp, u kunt zich waarschijnlijk wel indenken dat ik er nerveus van werd. Heeft u dit eerder van andere werkzaamheden gemeld gekregen? Ook omdat ik een ICD inplantatie hebt maak ik mij zorgen.

Er is niets waarover u zich zorgen hoeft te maken. Vorige week was het bij iedereen extreem droog in huis door de harde, droge oostenwind. Bij mijzelf daalde de RV van de binnenlucht tot onder de 20%. De droge lucht kan o.a. statische elektriciteit veroorzaken. Dat is het schokje dat u voelde toen u de deurklink aanraakte. Bepaalde kleding en bekleding van uw stoel kan dit effect versterken. U staat op, gaat naar de deur, pakt de klink vast en de spanning wordt ontladen. Wanneer het zich nog voordoet, leg eens een katoenen theedoek op de zitting van uw stoel en kijk of dat helpt. Het springen van de hallogeenlamp moet toeval zijn. Deze worden bij gebruik al zeer heet waardoor de lucht in die buurt ook zeer droog is. Die zullen dus niet eerder springen wanneer de kamerlucht wat droger is.

naar boven

Reacties van klanten:

De heer Meijer uit Ruurlo:

In december 2009 is er bij ons door Tonzon een vloerisolatie aangebracht. Dit heeft een dramatisch verbeterd klimaat tot gevolg gehad. De thermostaat is zeker 3 graden lager komen te staan (19) en de vloer voelt altijd behaaglijk.”

meer klantreacties