Ton Willemsen (TONZON) genomineerd voor HIER Klimaatpenning 

ton

Jury met o.a. Prinses Laurentien van Oranje kiest genomineerden HIER Klimaatpenning

De jury bestaande uit Ed Nijpels, prinses Laurentien van Oranje, Lodewijk de Waal en Eric de Vries hebben drie personen en drie organisaties genomineerd voor de HIER Klimaatpenning 2015 omdat zij de aanpak van het klimaatprobleem helpen versnellen. Tijdens de HIER klimaatmanifestatie op 26 juni zullen zo’n honderd opiniemakers en deskundigen de winnaars bepalen via een live stemming.

badgeDe zilveren penning wordt uitgereikt door prinses Laurentien. Ton Willemsen, uitvinder, oprichter en directeur van TONZON BV is een van de drie genomineerden in de categorie personen. De beide andere genomineerden in deze categorie zijn Jan-Willem van de Groep en Michiel Langezaal.
Bij de beoordeling heeft de jury gekeken naar de significantie, de originaliteit en de innovatiekracht van de bijdrage aan de oplossing van het klimaatprobleem. Tijdens de selectie was de jury nog niet op de hoogte van de allernieuwste milieu-innovatie van Ton Willemsen.

Eervolle nominatie valt samen met nieuwe TONZON innovatie

De nominatie voor de zilveren HIER Klimaatpenning komt toevallig juist op het moment dat Willemsen opnieuw een energiebesparende ontdekking heeft gedaan. 35 jaar geleden ontdekte hij een nieuw isolatiemateriaal (het Thermoskussen) waardoor vloeren nog warmer worden dan de lucht vlak boven de vloer. tonzon.nl/vloerisolatie. Andere uitvindingen van hem zijn o.a. een slimme radiatorfolie>>  die niet op de achterliggende muur maar op de achterkant van de radiator zelf wordt geplakt. Een perfecte oplossing omdat de folie zo onzichtbaar zijn energiebesparend werk doet. Daardoor is het aantrekkelijker voor veel particulieren en kan het ook zonder problemen worden toegepast in scholen, kantoren etc. Ook ontwikkelde hij een speciale bandagefolie die om reeds geïsoleerde CV-buizen wordt gewikkeld en voorkomt dat nog langer warmte door de buitenwand wordt uitgestraald.  Deze infrarood video>> is gemaakt in de kruipruimte van een woonboot. De warmwaterleidingen waren al heel zorgvuldig geïsoleerd met buisisolatie. Na het omwikkelen met TONZON Bandagefolie melden de bewoners spontaan dat het warme tapwater nu veel heter aankomt.

IR_1081

Zijn nieuwste ontdekking is een methode om van deze buizen ook het warmteverlies door convectie terug te winnen en te leiden naar de bovenkant van de vloer. Op de IR foto links is een warmere baan te zien. De warmte die door de geïsoleerde CV-buizen wordt afgegeven aan de lucht en voorheen verloren ging, is nu naar dit deel van de vloer geleid. Het is ook mogelijk de warmte die voorheen verloren ging te sturen naar andere delen van de vloer. Meer info op tonzon.nl/warmteterugwinning