TONZON HR Radiatorfolie doet onzichtbaar zijn werk

Radiatoren verwarmen buitenmuren intensief

Een radiator straalt warmte uit, niet alleen naar de kamer maar ook naar de muur daarachter. Dat is jammer want veel warmte verdwijnt zo door de muur. TONZON heeft een nieuw type radiatorfolie ontwikkeld die achter op de radiator zelf kan worden geplakt, in plaats van op de muur. Deze TONZON HR radiatorfolie doet dus onzichtbaar zijn werk en is een stuk effectiever dan de oude folie die op de muur moest. Dat maakt dat de toepassing ook bijzonder geschikt voor kantoren, scholen en overheidsgebouwen. Bekijk het onderstaande filmpje en zie hoe eenvoudig het aanbrengen gaat. Het filmpje gaat over in een infraroodfilmpje dat laat zien wat het effect is op de achtergelegen muur wanneer slechts een deel van de radiator van HR-folie wordt voorzien. Dit effect kunt u overigens ook met uw blote hand voelen.

Snel geld verdienen met TONZON HR-Radiatorfolie

Bij een slecht geïsoleerde muur heeft u de TONZON radiatorfolie super snel terugverdiend. Ook bij een goed geïsoleerde muur is het nog steeds  zeer rendabel, dankzij de lage verkoopprijs van de TONZON-folie. Het is de meest milieu-effectieve maatregel: De energie die nodig is voor de grondstoffen,  de productie, het transport en de montage bedraagt circa 0,1 m3 gas. Maar u bespaart jaarlijks een veelvoud.

De werking van radiatorfolie

TONZON HR radiatorfolie plakt u op de achterkant van de radiator. De warmtestraling naar de muur wordt maar liefst 96 % minder.  Daarmee is onze oplossing veel effectiever dan de radiatorfolie op de muur. Deze reflecteren vaak niet meer dan 70 tot 90%. TONZON radiatorfolie is bovendien een veel fraaiere oplossing omdat de folie vanuit de kamer niet te zien is. Op de infraroodfoto’s ziet u het verschil:

[singlepic id=155 w=320 h=240 float=]

Aan de paarse gloed op de muur is te zien dat de warmte naar de muur verdwijnt. Dat is niet het geval bij het al geïsoleerde deel van de radiator.

[singlepic id=148 w=320 h=240 float=]

De radiatorfolie valt keurig weg. Van de voorkant is niets te zien.

Ook de verwarmingsbuizen verliezen onderweg veel warmte. Voor dit warmtelek heeft TONZON een effectieve oplossing gevonden in de TONZON Bandagefolie.

naarboven