TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal. De benodigde lucht wordt pas op de plaats van bestemming in het materiaal opgesloten. Zij hebben als het ware de thermosfles flexibel gemaakt. TONZON is in Nederland met het Thermoskussen vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken, radiatoren en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles. Onderstaande video geeft een overzicht. Het item is uitgezonden op RTL7 in het programma “Ondernemend Nederland” over Duurzaamheid:
 

Het bedrijf is opgericht in 1980 door de bedenker van de nieuwe isolatietechniek A.J.M. (Ton) Willemsen. Na al die jaren is hij nog steeds directeur van het bedrijf. Op 1 juli 2013 zat hij met minister Stef Blok, Gedeputeerde Theo Rietkerk, en Wethouder Hans van Agteren op één bank. Op Duurzame Dinsdag, 2013, kreeg Ton Willemsen Het Duurzaam Lintje uitgereikt door Minister Plasterk.
 

 
TonZon was in het begin van de jaren tachtig deelnemer aan de MeMo beweging (Mens- en Milieuvriendelijk Ondernemen) en de enige fabrikant in dit gezelschap. MeMo is inmiddels opgeheven maar de uitgangspunten gelden nog steeds. Dat vindt je ook terug in de samenstelling van het personeel.

TonZon BV produceert diverse soorten isolatiemateriaal die zijn gebaseerd op een nieuw isolatieprincipe en is in Nederland vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Het bedrijf is opgericht in 1980 door A.J.M. (Ton) Willemsen de bedenker van de nieuwe isolatietechniek. Hij is nog steeds directeur van het bedrijf. TONZON heeft een groot netwerk opgericht van lokale installatiebedrijven die het materiaal bij particulieren aanbrengt. Daardoor blijven de reiskosten beperkt en kunnen vrijblijvend offertes worden uitgebracht.