Voorkom koudebrug

Volgens Wikipedia is “Een koudebrug (is) een plaats aan een gebouw waar, door slechte isolatie, warmteoverdracht kan plaatsvinden”. Warmte die u niet naar de muur wilt verliezen, maar die u in uw (huis)kamer wilt houden!

Wat is nu precies een koudebrug?

Bij veel gangbare isolatiematerialen ontstaan koudebruggen bijvoorbeeld doordat de isolatiematten of -platen niet goed op elkaar aansluiten.  Ook bij de overgang van muur naar een vloerconstructie ontstaan vaak koudebruggen. Bij die koudebruggen gaat veel warmte verloren. TONZON isolatie kunt u altijd naadloos verwerken, waardoor u al veel koudebruggen voorkomt.

[singlepic id=132 w=320 h=240 float=]

Op deze infraroodfoto zijn de constructielatten duidelijk te onderscheiden van de rest.

Zou u echter de TONZON Thermossheets op een lattenconstructie verwerken dan gaan de latten, die veel meer warmte geleiden dan de Thermossheets als koudebruggetjes fungeren.

naarboven

Koudebrugonderbrekers

[singlepic id=171 w=320 h=240 float=]

De kleine blokjes drukvast isolatiemateriaal voorkomen koudebruggen

TONZON heeft, om de koudebrug te voorkomen, de koudebrug-onderbrekers geïntroduceerd. Koudebrug-onderbrekers zijn blokjes drukvast isolatiemateriaal waarvan de warmtegeleiding 4 tot 6 keer lager is dan die van hout. U bevestigt ze op de muur en maakt daarop de Thermoskussens vast. Niet alleen heeft u minder latten nodig, er is ook veel minder warmteverlies vanuit die latten.

Geluidsisolatie

Bijkomend voordeel van de koude-brugonderbrekers: ze dempen geluidsgolven. Als u ze tussen de latten en de muur bevestigt, kunt u een ‘zwevende’ voorzetwand maken die ook het geluid beter isoleert.

[singlepic id=172 w=320 h=240 float=]

De koudebrug-onderbrekers dempen ook geluidsgolven

naarboven