Muren goedkoop en met weinig ruimteverlies isoleren

Met TONZON Thermosheets krijgt uw voorzetwand dezelfde isolatiewaarde met minder ruimteverlies en tegen lagere kosten. De muur isolatie kent hetzelfde principe als alle TONZON materialen: de lucht wordt opgesloten tussen twee reflecterende lagen en vormt zo een goed isolerende deken.

De kosten zijn aanmerkelijk lager dan andere muur isolatiesystemen omdat de Thermossheets relatief goedkoop zijn. Ook is er voor de muur isolatie constructie minder hout nodig omdat we zogenaamde koudebrug-onderbrekers gebruiken. Dit zijn blokjes drukvast isolatiemateriaal waarvan de warmtegeleiding 4 tot 6 keer lager is dan die van hout. U maakt zo een voorzetwand die thermisch en akoestisch “zweeft” van de buitenmuur en u veel energie bespaart.

U kunt ons TONZON muur isolatie systeem gebruiken bij eensteensmuren, maar ook bij het isoleren van een spouwmuur aan de binnenkant. De terugverdientijd van de Thermossheets ligt tussen de 1,5 en de drie jaar, afhankelijk van de isolatiewaarde die u kiest. Bereken zelf hier uw isolatiewaarde: Online Calculator

naarboven

Warmte-isolatie

U kunt zelf bepalen hoe hoog u de isolatiewaarde wilt hebben. De waarde wordt namelijk bepaald door het aantal luchtlaagjes dat met de Thermossheet van elkaar wordt gescheiden. Hoe meer luchtlagen hoe hoger de muurisolatie waarde. U moet minimaal twee luchtlagen met twee thermossheets gebruiken. Gebruikt u minder dan bestaat de kans dat de muur kouder is dan het dubbelglas, waardoor eventuele condensatie onzichtbaar op de muren neerslaat. Condensatie die u beter zichtbaar op uw ramen kunt hebben, zodat u weet dat u wat meer moet luchten. Onderstaand de isolatiewaarden die u met muurisolatie kunt bereiken en de terugverdientijd.

Aantal luchtlagen+thermossheets  
isolatiewaarde
 terugverdientijd
2 luchtlagen + 2 Thermossheets
Rd=1,35
3 luchtlagen + 2 Thermossheets
Rd=2,05
Ca 1,6 jaar
4 luchtlagen + 3 Thermossheets
Rd=2,75
5 luchtlagen + 4 Thermossheets
Rd=3,50
6 luchtlagen + 5 Thermossheets
Rd=4,25
Ca 3,4 jaar

naarboven

Geluidsisolatie

Luchtlekken in de constructie zijn een belangrijke bron van geluidsoverdracht. Met het TONZON muurisolatie Thermosheet kunt u een constructie perfect luchtdicht afsluiten. Wij leveren het muur isolatie materiaal op vrijwel onbeperkte lengte- en breedtematen. Met de meegeleverde lijm op waterbasis kunt u de randen op de omliggende constructie plakken. Zo ontstaat een perfecte luchtdichte isolatielaag.

Als u ervoor zorgt dat de latten en gipsplaten (net ) geen contact maken met de omliggende muurisolatie constructie, worden geluiden van buiten ook niet doorgegeven. In de praktijk blijkt de geluidswering van deze constructies onder normale omstandigheden (verkeerslawaai) meer dan voldoende te zijn.

Veelgestelde vragen

naarboven

Klantreacties